در سالهای اخیر نقش مشارکتهای مردمی مبتنی بر انگیزههای خیرخواهانه یا اعتقادات مذهبی، به عنوان یک حرکت و تلاش مؤثر در جهت تقویت حمایتهای اجتماعی مورد توجه جدّی قرار گرفته است. هدف اصلی این پژوهش تشریح نقش نهادهای دینی و مردمی در رفع محرومیت و فقر با تاکید بر سیره امام رضا(ع) است. در این پژوهش با روش سیرهپژوهی و با بهرهگیری از سبک و سیره زندگی امام رضا (ع) و همچنین تدقیق در روایاتی که از ایشان رسیده است، راهکارهای گسترش و تقویت نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی ارائه شده است. به وضوح روشن میشود که در اسلام نهادهای دینی و مردمی مهمترین نقش را در گسترش رفاه در جامعه و رفع محرومیتها و فقر دارند. نتیجه این پژوهش نشان میدهد که رفتار معصومین از جمله امام رضا (ع) مانند احترام به فقیر، تشویق به سخاوت و ... در صورتی که در جامعه نهادینه شود باعث گسترش نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی میشود. به تبع گسترش این نهادها در جامعه، فقر و محرومیت نیز کاهش پیدا میکند. دولت و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد باید با تکیه بر این ظرفیت جامعه اسلامی، به دنبال رفع فقر و محرومیت در جامعه باشند.
عبدالحسین زاده, محمد, & لطیفی, میثم. (1395). راهکارهای تقویت و گسترش نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی برای رفع محرومیت با الگو گیری از سیره امام رضا (ع). فرهنگ رضوی, 4(15), 73-98.
MLA
محمد عبدالحسین زاده; میثم لطیفی. "راهکارهای تقویت و گسترش نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی برای رفع محرومیت با الگو گیری از سیره امام رضا (ع)". فرهنگ رضوی, 4, 15, 1395, 73-98.
HARVARD
عبدالحسین زاده, محمد, لطیفی, میثم. (1395). 'راهکارهای تقویت و گسترش نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی برای رفع محرومیت با الگو گیری از سیره امام رضا (ع)', فرهنگ رضوی, 4(15), pp. 73-98.
VANCOUVER
عبدالحسین زاده, محمد, لطیفی, میثم. راهکارهای تقویت و گسترش نهادهای دینی و مردمی در جامعه اسلامی برای رفع محرومیت با الگو گیری از سیره امام رضا (ع). فرهنگ رضوی, 1395; 4(15): 73-98.